01.10.2016
Zaključak Predsedništva i Skupštine Udruženja Urologa Srbije
Na sastanku Predsedništva i Skupštine Udruženja Urologa Srbije, koje je održano 01. Oktobra 2016. u Beogradu, razmatrano je saopštenje i predlog Srpskog Urološkog Društva.

Inicijativa Srpskog Urološkog Društva, koja je prosleđena Udruženju Urologa Srbije, sastoji se od predloga da se zbog potreba jedinstvenog strukovnog udruženja, Srpsko Urološko Društvo pripoji Udruženju Urologa Srbije.

Značaj jedinstvenog udruženja urologa se ogleda u homogenom stručnom i naučnom delovanju, lakšoj i kvalitetnijoj organizaciji domaćih i internacionalnih stručno-naučnih skupova i naravno kvalitetnije organizacije stručnog i naučnog rada urologa Srbije i unapređenja struke. Taj značaj je jednoglasno naglašen I podržan u diskusiji.

Sa druge strane, međunarodna saradnja, pogotovo sa Evropskim Udruženjem Urologa, kao i sa drugim nacionalnim udruženjima, omogućava aktivniju ulogu udruženja i lakše prepoznavanje stručnog i naučnog interesa urologa Republike Srbije.

Članovi Skupštine Udruženja Urologa Srbije sa zadovoljstvom prihvataju predlog Srpskog Urološkog Društva o pripajanju istog Udruženju Urologa Srbije, i podržavaju incijativu da Prof Dr Aleksandar Vuksanović bude predsednik, a Prof Dr Zoran Džamić potpredsednik Uduženja Urologa Srbije.
29.11 - 01.012.2024
Vrnjačka Banja, Hotel Vrnjačke terme
Stručni skup
31.05 - 01.06.2024
Pančevo, Hotel Tamiš
Simpozijum UROonko FOKUS



UROonko FOKUS

Stručni skup